Foto av Kesobullar med äpple och kanel från WW ViktVäktarna

Kesobullar med äpple och kanel

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Lätt
Saftiga kesobullar, gott till både mellanmål och frukost.

Ingredienser

Jäst

1 pkt, 50 g

Mjölk 0,5%

2½ dl, 37°

Cottage cheese, naturell 4%

200 g

Socker

90 g

Salt

½ tsk

Vetemjöl

360 g

Äpple

1 st

Kanel

3 tsk

Ägg

1 st

Pärlsocker

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° (varmluftsugn 215°).
  2. Smula jäst i en bunke, häll på ljummen mjölk och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt cottage cheese, socker, salt och arbeta in mjölet tills degen blir smidig. Den ska bli ganska lös.
  3. Klicka degen i aluminiumformar. Klyfta äpplen och lägg i en påse med kanel. Skaka påsen så att kanelen fördelas väl.
  4. Stick ner äppelklyftorna i bullarna och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i ugn ca 8-10 minuter.

Anteckning

Vill du göra frukostbullar, uteslut socker och fyllning.