Kikärts- och rotfruktsgryta

Kikärts- och rotfruktsgryta

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en riktig höstfavorit! En matig rotfruktsgryta med kikärter, smaksatt med rosmarin som blir pricken över i:et i denna rätt.

Ingredienser

Färskpotatis

10 st, eller delikatesspotatis

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Rosmarin

3 tsk, mortlad

Tomatpuré

3 msk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

4 dl, 4-5 dl

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Svartpeppar

½ tsk

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter. Dela potatis på mitten och dela morötter i ungefär lika stora bitar.
  2. Skala och klyfta lök och finhacka vitlök, stek mjukt i olja i en stor kastrull. Blanda ner potatis och morötter och låt fräsa med en liten stund.
  3. Mortla rosmarin och tillsätt i kastrullen. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning. Häll i vattnet så det precis täcker allt. Låt koka tills potatis och morötter är färdiga.
  4. Tillsätt sköljda och avrunna kikärter och låt koka i ca 5 min. Smaka av med svartpeppar.

Anteckning

Servera gärna med en klick fraiche och en skiva bröd om du har SmartPoints över.