ViktVäktarna - Kinesiska pannkakor med sojapocherad kyckling

Kinesiska pannkakor med sojapocherad kyckling

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska kinesiska pannkakor (tänk på dem mer som tunnbröd) fyllda med krispiga grönsaker och strimlad sojapocherad kyckling stekt i en söt och smakrik sås.

Ingredienser

Japansk soja

½ dl

Mirin (sött risvin)

1 msk

Rörsocker

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Salladslök

4 st

Torra kryddor

1 tsk, five spice-krydda

Ingefära

1 tsk, finriven

Svartpeppar

tsk, hela korn

Kycklingbröstfilé

300 g

Rapsolja

2 tsk

Vetemjöl

150 g

Vatten

125 ml, kokande

Rapsolja

2 tsk

Hoisinsås

2 msk

Sweet chilisås

1 msk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Lägg soja, mirin, socker, vitlök, 1 salladslök, five spice-krydda, finriven ingefära och svartpepparkorn i en stor gryta och koka upp. Lägg i kycklingen och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Låt svalna något under tiden du gör pannkakorna.
  2. Blanda ihop mjöl och vatten till en jämn deg med degkrokar eller i en matberedare. När degen har svalnat något, knåda den 5-10 minuter. Dela upp i 8 bollar och kavla ut så tunt det går. Pensla en non-stickpanna med lite olja och stek pannkakorna på båda sidor ca 20 sekunder. Lägg över i en handduk medan du steker resterande pannkakor.
  3. Dra isär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen några minuter. Blanda ihop hoisinsås och sweet chilisås och blanda sedan ner i pannan med kycklingen. Låt bli varmt.
  5. Skiva morot, gurka och resterande salladslök tunt.
  6. Fyll pannkakorna med kyckling och grönsaker.