Kinesiska pannkakor med sojapocherad kyckling
7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska kinesiska pannkakor (tänk på dem mer som tunnbröd) fyllda med krispiga grönsaker och strimlad sojapocherad kyckling stekt i en söt och smakrik sås.
Ingredienser
Japansk soja
½ dl
Mirin (sött risvin)
1 msk
Rörsocker
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Salladslök
4 st
Torra kryddor
1 tsk, five spice-krydda
Ingefära
1 tsk, finriven
Svartpeppar
⅓ tsk, hela korn
Kycklingbröstfilé
300 g
Rapsolja
2 tsk
Vetemjöl
150 g
Vatten
125 ml, kokande
Rapsolja
2 tsk
Hoisinsås
2 msk
Sweet chilisås
1 msk
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Gurka
1 bit(ar)