Foto av Knäck från WW ViktVäktarna

Knäck

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
60
Svårighetsgrad
Medel
Visst är det ljuvligt gott med knäck till jul? Du behöver inte försaka julgotter utan kan göra dem mindre feta och söta och de blir ändå underbara att njuta av.

Ingredienser

Matlagningsgrädde 15%

2 dl

Socker

2 dl

Sirap

2 dl

Apelsin

½ st, skal

Instruktioner

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en gryta. Koka kraftigt utan lock cirka 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt 2 msk hackat apelsinskal. Gör ett kulprov genom att droppa lite knäcksmet i en skål med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är smeten färdig. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka och fyll sedan knäckformarna med smeten. Förvara knäcken svalt i en burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.