Foto av Koreanska burritos med tempeh från WW ViktVäktarna

Koreanska burritos med tempeh

11
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aldrig hört talas om tempeh? Det kommer det förmodligen bli ändring på. Det är en produkt gjord på fermenterade bönor eller ärter som har en riktigt god nötig smak. Här har vi smulat ner den och stekt med sesamolja, muskovadosocker, soja, vitlök, gochujang och ingefära. Och så in i en tortilla med det tillsammans med cashewnötter, morötter, koriander och en kimchisås. Så gott!

Ingredienser

Sesamolja

2 tsk

Tempeh

250 g

Japansk soja

1 msk, japansk

Muscovadosocker

½ msk

Ingefära

1 msk, färsk riven

Vitlök

1 klyfta(or)

Gochujang

1 msk

Kimchi

1 dl

Fraiche 5%

1 dl

Cashewnötter

½ dl, grovhackade

Morot

4 st

Salladslök

½ knippe(n)

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Värm olja i en panna och smula ner tempehn. Låt steka ca 5 minuter. Blanda ner soja, socker, ingefära, pressad vitlök och gochujang och låt steka ytterligare 10-15 minuter.
  2. Blanda ihop kimchi med fraiche och mixa till en slät sås.
  3. Riv morötter grovt och hacka salladslök. Rosta cashewnötter i en torr panna.
  4. Fyll tortillabröd med tempeh, grönsaker och nötter. Ringla över såsen, toppa med koriander och rulla ihop till en wrap.

Anteckning

Gochujang är en koreansk chilipasta som börjar dyka upp i fler och fler livsmedelsbutiker. Men hittar du inte det, ersätt med lika delar sambal oelek och honung.