Foto av Korv- och risgryta från WW ViktVäktarna

Korv- och risgryta

15
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik jambalaya med kryddig korv, paprika, zucchini och chili. Gillar du stark mat, dra på lite extra med chilin.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, 1 grön, 1 gul

Kycklingkorv 18%

300 g, chorizo

Olivolja

1 msk

Ris, okokt

3 dl

Tomatpuré

2 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp

Citron

1 st

Vatten

2 dl, 2-3 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Chilipulver

2 tsk, 1-2 tsk

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchini och paprika i 1 cm stora tärningar. Skär korven i 1 cm bitar. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs grönsaker och korv ca 5 min. Häll i riset och tillsätt tomatpuré, burktomater, pressad citronsaft, vatten, buljongtärning, chilipulver, socker, salt och svartpeppar. Låt puttra på låg värme under lock tills vattnet kokat in och riset är klart, ca 15-20 min. Rör med jämna mellanrum och späd ev med mer vatten. Lägg upp på tallrikar och servera.