Foto av Korv Stroganoff från WW ViktVäktarna

Korv Stroganoff

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Korv stroganoff - en tidlös klassiker, omtyckt av många! Den här varianten på korv stroganoff serveras gärna med fullkornsris, ett smakrikt och gott ris som ger stor mättnadskänsla.

Ingredienser

Korv 9%

500 g, middagskorv

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Chilisås, tomat

2 msk

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Instruktioner

  1. Skär korven i strimlor, skala och finhacka löken.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp margarinet i en kastrull och bryn löken ett par minuter, lägg i korven och låt det bryna ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré och chilisås, låt det fräsa någon min under omrörning.
  4. Rör ut mjölet i mjölken. Slå i mjölken i kastrullen och låt det koka sakta 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
  5. Tips! För att få mer sting kan du smaksätta med sambal oelek eller cayennepeppar.