ViktVäktarna - Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

13
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Korv stroganoff – en tidlös klassiker, omtyckt av många! Mer än så behövs väl knappast sägas.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Korv 9%

500 g, middagskorv

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Chilisås, tomat

2 msk

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär korv i stavar och finhacka lök.
  3. Värm margarin i en gryta och fräs löken ett par minuter. Lägg i korven och låt den steka med ytterligare några minuter. Tillsätt slutligen tomatpuré och chilisås och låt det fräsa med 1 minut under omrörning.
  4. Rör ut mjölet i lite av mjölken, blanda sedan ner resterande mjölk. Häll över mjölk i grytan, koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ris och sallad.

Anteckning

För att få mer sting kan du smaksätta med sambal oelek eller cayennepeppar.