Foto av Köttbullar i tomatsås med vitlöksbröd från WW ViktVäktarna

Köttbullar i tomatsås med vitlöksbröd

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar i tomatsås - en riktig italiensk klassiker och så himla gott.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Socker

2 tsk

Basilika

1 msk, hackad

Skinkfärs 10%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Lättmargarin 40%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör tomatsåsen: Skala och hacka gul lök och vitlök fint. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn löken glansig. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongtärning, socker och basilika. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme ca 20 minuter.
  3. Gör köttbullarna: Lägg färsen i en skål och tillsätt riven lök. Rör i ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar och rulla till köttbullar. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek köttbullarna så att de får färg. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt puttra ett par minuter så att de får koka klart i såsen.
  4. Skär zucchini i långa tunna strimlor och koka upp dem i lättsaltat vatten. Gör till sist vitlöksbrödet. Rör samman margarin med pressad vitlök och bred på brödskivorna. Rosta dem mitt i ugnen så att de blir gyllenbruna.
  5. Tips! Tillsätt lite riven parmesan i färssmeten innan du rullar till köttbullar. Det går lika bra att hoppa över stekmomentet och lägga köttbullarna direkt i tomatsåsen och låta de puttra i ca 15 minuter.