ViktVäktarna - Köttfärsfyllda tortillas

Köttfärsfyllda tortillas

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tortillas i alla dess former är alltid en bra idé! Testa dessa köttfärsfyllda och gratinerade till helgen. Smakar godast serverade till en stor fräsch sallad.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

1 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Basilika

1 msk, torkad

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter grovt.
  3. Fräs löken i margarin i en stekpanna. Lägg i färsen och låt den få färg. Tillsätt morötter, krossade tomater, fraiche, smulad buljongtärning och basilika. Låt koka ihop till en röra i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Fördela färsröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över osten. Gratinera i ugn 8-10 minuter. Servera med sallad.