ViktVäktarna - Krämig majssoppa med rostade tomater

Krämig majssoppa med rostade tomater

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När majsen kommer på sensommaren nästan hoppar vi av lycka, bl a eftersom vi kan laga denna ljuvliga soppa! En krämig och lite rökig majssoppa toppad med gräslök och rostad tomat.

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Olivolja

4 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Potatis

300 g

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Vatten

6 dl

Gräddmjölk 6%

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Cayennepeppar

2 krm

Gräslök

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera tomater och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av oljan och lite salt. Sätt in i ugnen 30 minuter.
  3. Finhacka lök, tärna potatis och skär av majsen från kolvarna.
  4. Värm resterande olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Riv i vitlök och blanda ner paprikapulver, låt fräsa med 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt potatis, nästan all majs, vatten, gräddmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Mixa till en så slät soppa du önskar och smaka av med salt och cayenne. Blanda ner nästan alla tomater.
  5. Häll upp i skålar och toppa med resterande majs, tomater och finhackad gräslök.