ViktVäktarna - Krämig omelett med lax och kapris

Krämig omelett med lax och kapris

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Steppa upp ditt omelettgame med denna härliga ostomelett med smarriga toppings i form av kallrökt lax, citronskivor, cocktailkapris och dill. Låter instruktionerna mer omständiga än en klassisk snabbomelett? Vi håller med, men det lönar sig för den blir helt fantastiskt len när man tillagar den på detta sätt.

Ingredienser

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

4¼ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Ägg

5 st

Ost riven 17%

100 g, lagrad

Margarin flytande 80%

1 msk

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

½ msk

Rödvinsvinäger

½ msk

Basilika

1 knippe(n)

Lax kallrökt

300 g

Citron

1 st

Cocktailkapris

12 st

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop mjöl med lite av mjölken i en kastrull. Värm resterande mjölk tillsammans med matlagningsbas i micro. Häll över i kastrullen och låt sjuda några minuter. Låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg, salt och peppar och blanda ner riven ost. Vispa ner mjölksåsen.
  4. Häll smeten i en smord ugnsfast form (ca 20x35 cm). Sätt in i nedre delen av ugnen tills den stelnat och fått lite färg, ca 20-25 minuter. Låt svalna.
  5. Klyfta tomater och blanda med olja, vinäger och basilika. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.
  6. Toppa omeletten med lax, skivad citron, kapris och dill och servera med tomatsalladen.

Anteckning

Denna omelett gör sig utmärkt på en buffé! Dela den i 12 små fyrkantiga bitar och toppa varje bit med lite lax, en citronskiva, kapris och dill.