ViktVäktarna - Krämig pasta med soltorkade tomater

Krämig pasta med soltorkade tomater

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
När du är sugen på en pasta carbonara, men saknar bacon - det är då du vänder dig till skafferiet och hittar en burk soltorkade tomater. Och carbonaran blir, om möjligt, ännu godare än med bacon!

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Persilja

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Äggula

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Parmesanost

½ dl

Instruktioner

  1. Skiva lök, vitlök och soltorkade tomater. Hacka persilja.
  2. Värm margarin i en djup panna och stek löken minst 10 minuter, gärna uppemot en halvtimme. Blanda ner vitlöken på slutet och låt steka med 1 minut.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vispa upp äggulor och blanda med matlagningsbas, salt och peppar. Blanda ner i löken tillsammans med tomater och avrunnen pasta. Låt allt bli varmt och toppa med parmesan och persilja.

Anteckning

Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten, men kom ihåg att inte ha för hög värme.