Foto av Krispig tofu från WW ViktVäktarna

Krispig tofu

10
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Asieninspirerad vegetarisk rätt. Anpassa hettan med chilin efter eget tycke.

Ingredienser

Tofu, fast

100 g

Sweet chilisås

1 msk

Japansk soja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Panko ströbröd

½ dl

Ris, okokt

½ dl

Gröna ärter

1 dl

Salladslök

2 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Koriander

¼ kruka(or)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär tofu i tärningar. Blanda sweet chili och soja. Pressa i vitlök. Vänd i tofu och låt marinera i minst en timme. Vänd bitarna i panko och lägg i en ugnsfast form och tillaga i ugn ca 15 min. Spara marinaden som finns kvar.
  3. Koka ris.
  4. Lägg ärterna i kokande vatten hastigt.
  5. Strimla salladslök och chili.
  6. Blanda ärter med ris och salladslök. Lägg på tofu. Strö över chili och koriander. Avsluta med att pressa över lime och ringla över resten från marinaden.