Krispiga asiatiska tonfisksbiffar med teriyakisås
10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tonfiskbiffar smaksatta med vitlök, koriander, lime och chili och sedan panerade i krispig panko. Serveras med en hemgjord teriyakisås, ris och grönsaker.
Ingredienser
Vitlök
1 klyfta(or)
Ingefära
1 msk, färsk
Japansk soja
1 dl
Vatten
1 dl
Socker
3 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse (redning)
1 msk
Tonfisk i vatten
2 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Ägg
2 st
Mjölk 0,5%
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Koriander
1 knippe(n)
Lime
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Panko ströbröd
¾ dl
Rapsolja
1 msk
Jasminris okokt
2 dl
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Gurka
1 bit(ar)