ViktVäktarna - Krispiga asiatiska tonfisksbiffar med teriyakisås

Krispiga asiatiska tonfisksbiffar med teriyakisås

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tonfiskbiffar smaksatta med vitlök, koriander, lime och chili och sedan panerade i krispig panko. Serveras med en hemgjord teriyakisås, ris och grönsaker.

Ingredienser

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, färsk

Japansk soja

1 dl

Vatten

1 dl

Socker

3 msk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Sambal oelek

1 tsk

Salt

½ tsk

Panko ströbröd

¾ dl

Rapsolja

1 msk

Jasminris okokt

2 dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finriv vitlök och ingefära. Lägg i en kastrull tillsammans med soja, vatten, socker, vinäger och majsstärkelse. Koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknat något, ca 10 minuter.
  3. Häll av allt vatten från tonfisken, lägg över i en bunke och finfördela med en gaffel. Blanda ner ägg, mjölk, finriven vitlök, 3 msk hackad koriander, rivet limeskal, sambal och salt. Forma 4 biffar.
  4. Häll ut panko på en tallrik och vänd biffarna i den. Värm olja i en panna och stek biffarna på båda sidor tills de är krispiga.
  5. Skär morot och gurka i tunna stavar.
  6. Servera biffarna med ris, sås, grönsaksstavar och koriander

Anteckning

För en snabbare och enklare middag, byt ut teriyakisåsen mot en färdigköpt!