Foto av Krispiga kycklingbitar med ananasdip från WW ViktVäktarna

Krispiga kycklingbitar med ananasdip

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingbitar som paneras i cornflakes blir extra krispiga och goda, måste testas! Servera dem tillsammans med en ananas- och kokosdip, perfekt på buffébordet.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

800 g

Vetemjöl

3 msk

Paprikapulver

2 tsk

Ägg

1 st

Mjölk 0,5%

2 msk

Cornflakes

4 dl

Ananas, konserverad i juice

260 g

Lök

1 st, gul/gula

Kokosmjölk

1 dl

Curry

1 tsk

Citron

1 klyfta(or), 1 ½ tsk pressad

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilé i bitar. Blanda mjöl med salt, peppar och paprikapulver och lägg på en tallrik. Blanda ägg och mjölk och häll i en skål. Krossa cornflakes och häll upp på en tallrik.
  2. Panera kycklingen i mjöl, ägg- och mjölkblandning och till sist cornflakes. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga i ugn på 200° ca 12-15 minuter.
  3. Finhacka ananas och lök. Koka upp tillsammans med kokosmjölk, curry och citron i en kastrull. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och servera till kycklingbitarna.
  4. Tips! Denna rätt passar perfekt på buffébordet, men vill du göra en hel rätt av den så servera med t ex ris.