ViktVäktarna - Kryddiga airfryer corn ribs

Kryddiga airfryer corn ribs

1
Points® value
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa smarriga corn ribs görs i en airfryer och blir precis lika gyllene och krispiga som de som görs i olja. Bästa sättet att förgylla en taco- eller grillkväll!

Ingredienser

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del, färska

Solrosolja

1 msk

Paprikapulver

1½ tsk

Salt

½ tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Grekisk yoghurt 0%

½ dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skär försiktigt av botten på majskolvarna så att de kan stå på högkant. Använd en vass kniv och dela den i fyra delar på längden. Dela sedan längderna i 2-3 bitar. Lägg över i en plastpåse.
  2. Blanda olja, paprikapulver, salt och cayenne. Häll över i plastpåsen, förslut och skaka runt så att alla majsbitar täcks av oljan.
  3. Tillaga majsbitarna i airfryern och tillaga på 200° tills de är krispiga och gyllene, ca 10 minuter.
  4. Blanda under tiden yoghurt med rivet limeskal, lite pressad limesaft och svartpeppar. Ringla över majskolvarna.