Foto av Kryddstark laxgryta med ris från WW ViktVäktarna

Kryddstark laxgryta med ris

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tomatbaserad och örtig gryta med lax, som serveras till ris. En väldigt snabblagad och god vardagsrätt som uppskattas av hela familjen.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Dragon

1 tsk

Oregano

1 tsk

Cayennepeppar

2 krm

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Socker

1 krm

Svartpeppar

2 krm

Lax

500 g

Instruktioner

  1. Tillaga ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och morötter.
  3. Hetta upp margarin och fräs paprikapulver, dragon, oregano och cayennepeppar några sekunder. Lägg i lök, vitlök och morötter och stek några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med socker och svartpeppar. Skär lax i bitar. Lägg i laxen och låt sjuda några minuter tills laxen är klar. Servera med ris och sallad.
  5. Tips! Vill du runda av smaken på laxgrytan kan du tillsätta en klick fraiche.