ViktVäktarna - Kyckling- och grönsakspytt med sweet chili

Kyckling- och grönsakspytt med sweet chili

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pytt i panna – alla barns (och många vuxnas) favorit! Det som tar lite tid i en klassisk pytt, alltså de tärnade rotfrukterna, har vi här bytt ut mot mathavre som går på ett kick att koka. Annat som återfinns i denna blivande vardagsfavorit är kyckling, lök, paprika, morot och vitkål. Smaksättningen sköts av sweet chilisås som går hem hos de flesta.

Ingredienser

Mathavre okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

400 g

Rapsolja

2 tsk

Sweet chilisås

½ dl

Instruktioner

  1. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling.
  3. Värm margarin i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  4. Klyfta lök och skiva paprika tunt. Riv morötter och strimla vitkål.
  5. Hetta upp olja i en annan panna och stek lök och paprika några minuter. Lägg ner morötter och kål i pannan och stek tills de mjuknat. Krydda med salt och blanda ner sweet chili, kyckling och mathavre.

Anteckning

Om du har ont om tid är det smidigt att köpa en påse färdigstrimlad råkost istället för att strimla morot och vitkål.