ViktVäktarna - Kyckling i limesås med ris och pak choi

Kyckling i limesås med ris och pak choi

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad, men smakrik, kycklingrätt där sesamstekt kyckling får pocheras i en lime- och vitlökssås och serveras med ris och pak choi.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Sesamolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Vatten

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Honung, flytande

2 msk

Kinesisk soja

1 tsk

Lime

1 st

Pak choi

2 st

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Värm sesamolja i en panna och bryn kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  4. Pressa ner vitlök och låt steka med 30 sekunder under omrörning. Tillsätt sedan vatten, fraiche, buljongtärning, honung och soja. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter, rör om lite då och då. Smaka av med rivet skal och pressad saft från lime.
  5. Bryt av bladen på pak choi.
  6. Värm olja i en panna och stek pak choi tills den börjar bli mjuk och har fått fin färg. Salta lätt.
  7. Servera kycklingen med ris och pak choi.