Foto av Kyckling med het ananassalsa från WW ViktVäktarna

Kyckling med het ananassalsa

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den grillade kycklingen med smak av paprika tillsammans med den heta ananassalsan är en perfekt matchning!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprikapulver

3 tsk

Rapsolja

2 tsk

Sockerärter

150 g

Bladspenat

70 g, 1 påse

Ananas, färsk

300 g

Gurka

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

2 msk, färsk

Mynta

3 msk, färsk

Lime

1 st, 1 msk saft

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver. Stek filéerna i rapsolja 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. Halvera sockerärterna och doppa dem i kokande vatten. Låt rinna av och spola dem i kallt vatten. Blanda med spenat. Hacka ananas, gurka, lök och chili. Lägg allt i en skål och tillsätt hackad koriander och mynta. Rör ner pressad lime och olivolja. Lägg upp spenatblandningen på tallrikar. Lägg på kyckling och ananassalsa. Servera med ris och limeklyftor.