Kyckling med soltorkade tomater och oliver
8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna rätt har varit en favorit under många år. Det är lätt att förstå då den har en härlig smak av soltorkade tomater, rosmarin, basilika och svarta oliver. Gör en god sallad till och laga denna nästa gång du har middagsbjudning. Vill du hellre skära kycklingen i skivor eller strimlor innan du bryner den går det lika bra.
Ingredienser
Ris, okokt
2 dl
Olivolja
2 tsk
Kycklingbröstfilé
600 g
Vatten
1 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Soltorkade tomater i olja, avrunna
6 st
Rosmarin
½ tsk, torkad
Sambal oelek
½ tsk
Oliver i saltlag
10 liten(t)/små, svarta
Basilika
1 kruka(or)