ViktVäktarna - Kyckling med soltorkade tomater och oliver

Kyckling med soltorkade tomater och oliver

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna rätt har varit en favorit under många år. Det är lätt att förstå då den har en härlig smak av soltorkade tomater, rosmarin, basilika och svarta oliver. Gör en god sallad till och laga denna nästa gång du har middagsbjudning. Vill du hellre skära kycklingen i skivor eller strimlor innan du bryner den går det lika bra.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Olivolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kycklingfond

1 msk

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Rosmarin

½ tsk, torkad

Sambal oelek

½ tsk

Oliver i saltlag

10 liten(t)/små, svarta

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna med lock. Bryn kycklingfiléerna runt om tills de får fin färg, krydda med salt och peppar.
  3. Häll på vatten, matlagningsgrädde och fond.
  4. Skär avrunna soltorkade tomater i strimlor och lägg ner i pannan. Tillsätt rosmarin och sambal oelek och låt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.
  5. Blanda ner skivade oliver och hackad basilika. Servera med ris, sallad och halverade tomater.