Foto av Kyckling och cashew från WW ViktVäktarna

Kyckling och cashew

7
6
1
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En klar favorit från det thailändska köket. Kyckling och nötter rimmar så väl ihop med wokade grönsaker.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbröstfilé

375 g

Ingefära

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Cashewnötter

20 st

Broccoli

1 stånd

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Stjälkselleri

1 bit(ar)

Morot

1 st

Bambuskott

1 dl

Potatismjöl

1 tsk

Kycklingbuljong

2½ dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka riset. Riv den färska ingefäran och ansa, hacka och strimla grönsaker.
  2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
  3. Blanda tärnad kyckling med ingefära, vitlök, sesamolja och 1 msk soja.
  4. Bryn under omrörning ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i 3 minuter. Tillsätt kyckling och bambuskott och fräs 1-2 minuter.
  6. Blanda mjölet med avsvalnad buljong och häll det i woken och 1 msk soja. Rör om såsen, sjud upp och låt tjockna.
  7. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar. Servera genast.