ViktVäktarna - Kycklingwok med cashewnötter

Kycklingwok med cashewnötter

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klar favorit från det thailändska köket. Kyckling och cashewnötter är lika bra kompisar med varandra som de är med de wokade krispiga grönsakerna. Så tillsammans allihopa blir denna rätt ett riktigt kalas!

Ingredienser

Japansk soja

2½ msk

Lime

1 st

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

2 tsk

Sweet chilisås

2 msk

Sesamolja

1 tsk

Vatten

½ dl

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, 1 röd och 1 grön

Broccoli

1 stånd

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 msk

Cashewnötter

40 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, pressad lime, riven ingefära, finriven vitlök, sambal oelek, sweet chilisås, sesamolja och vatten.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Klyfta lök, skär paprika i bitar, skär broccoli i buketter och strimla kyckling.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en djup panna och stek kycklingen. Salta och peppra och lägg åt sidan.
  5. Hetta upp resterande olja i samma panna och stek grönsakerna så att de får lite färg, men behåller sin krispighet. Vänd ner kycklingen och häll på woksåsen och låt bli varmt.
  6. Rosta nötterna i en torr panna och blanda ner i woken. Servera med ris.