Foto av Kyckling Provencale från WW ViktVäktarna

Kyckling Provencale

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med smak av vitlök och örter severas tillsammans med ugnsstekt potatis. En festlig rätt som är lätt att laga!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Hönsbuljong

2 dl

Potatis

600 g

Rapsolja

2 tsk

Färskost 11%

100 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över olja. Stek i ugn 225° ca 30 min, rör om någon gång under tiden. Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Bryn i margarin och efterstek i ugn ca 20 min. Koka ur stekpannan med buljong och koka tills den reducerats till hälften. Ta ut potatis och kyckling, skiva kycklingen och lägg ovanpå potatisen. Blanda samman ost, pressad vitlök och persilja, klicka det på filén. Sätt in i ugnen ca 4-5 min. Servera med skysås och sallad.