Foto av Kycklingfilé med sötpotatismos från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med sötpotatismos

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt kycklingfilé som serveras med ett härligt sötpotatismos med smak av apelsin.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Schalottenlök

1 st

Rapsolja

1 tsk

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Apelsin

1 st

Hönsbuljongtärning

1 st

Vatten

3 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Sallad

70 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

8 st

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Skala och tärna sötpotatis.
  2. Skala och skiva lök och fräs i olja i en stor gryta. Riv ner ingefära och pressa i vitlök.
  3. Tillsätt sötpotatisen, pressad apelsin, buljongtärning och vatten. Koka upp och koka tills sötpotatisen är mjuk.
  4. Häll av vätskan, men spara den. Pressa sötpotatisen och spä med vätskan tills lagom konsistens.
  5. Stek kycklingfilén i margarin, salta och peppra. Servera med sötpotatismos och grönsaker.