Foto av Kycklingfyllda savoykåldolmar från WW ViktVäktarna

Kycklingfyllda savoykåldolmar

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god variant på kåldolmar. Här gjorda på savoykål fyllda med kyckling och en röra gjord på färskost, paprika och purjolök.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Savoykål

150 g, 4 blad

Färskost 11%

4 msk, med örter

Paprika

½ st, 2 msk finhackad

Purjolök

1 bit(ar), 1 msk finhackad

Margarin flytande 80%

2 tsk

Persilja

2 msk, hackad

Potatis

400 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och dela rotfrukterna i lagom stora bitar och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö över flingsalt. Sätt in i ugn 200° ca 30-40 min. Förväll kålbladen i lättsaltat vatten och låt de sedan rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna, lägg dem på kålbladen, krydda med salt och peppar. Blanda samman färskost, paprika och purjolök. Fördela det på filéerna och rulla ihop filén och sedan kål runt om. Lägg rullarna med skarven nedåt i en form. Ringla över margarin och sätt in i ugnen ca 25 min. Servera med rotfrukter och strö över persilja.