Foto av Kycklingsallad med ädelost och bacon från WW ViktVäktarna

Kycklingsallad med ädelost och bacon

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Saftig kyckling, knaprig bacon, krämig ädelost, syrlig dressing, friskt äpple och söta druvor - den här salladen har verkligen allt!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Grillkrydda

2 tsk, 1/2 msk

Bacon

4 skiva(or)

Sallad

50 g, isbergssallad

Sallad

50 g, machésallad

Tomat

4 st

Gurka

¾ st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, rödlök

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Vindruvor

20 st

Ädelost 30%

15 g

Apelsin

1½ st

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i skivor. Lägg i en skål och blanda med olivolja. Pressa i vitlök. Häll i grillkrydda och blanda så att kycklingen får kryddor runt omkring sig. Stek i en het panna.
  2. Stek bacon knaprigt. Lägg på en bit hushållspapper så att fettet rinner av.
  3. Bryt isbergssallad i bitar och lägg på ett fat tillsammans med machésallad. Skala och skiva gurka. Skär tomaterna i bitar och lägg på. Hacka rödlök och strö över. Lägg på den stekta kycklingen. Smula bacon till ett strössel och strö över.
  4. Dela vindruvor i hälften och lägg på. Riv äpplet och strö över. Ta gärna ett extra äpple och skär bitar och lägg runt om salladen. Smula över ädelost. Pressa över saften från apelsin. Krydda med salt och peppar.