ViktVäktarna - Kycklingwok med ramennudlar

Kycklingwok med ramennudlar

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En wok fullproppad med grönsaker och kyckling och en mild, men smakrik, woksås.

Ingredienser

Sesamolja

2 msk

Vatten

2 msk

Japansk soja

1 msk

Lime

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Honung

2 tsk

Ingefära

2 tsk, torkad

Chili flakes

½ tsk

Salt

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Morot

4 stor(t)/stora

Vitkål

400 g

Salladslök

2 st

Ramennudlar, okokta

100 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop sesamolja, vatten, soja, pressad saft från ½ lime, pressad vitlök, honung, ingefära, chili flakes och salt.
  2. Strimla kycklingen tunt och lägg ner tillsammans med woksåsen i en påse.
  3. Skär morötter i tunna stavar, strimla kålen och hacka salladslöken.
  4. Hetta upp en djup panna och stek kycklingen tillsammans med woksåsen. Lägg ner morötter, vitkål och det vita på salladslöken. Låt steka med tills kycklingen är klar, ca 5-10 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvinsing på förpackning. Slå av vattnet och blanda ner i kyckling- och grönsakswoken. Smaka ev. av med lite salt och chili flakes.
  6. Servera woken med limeklyftor och toppa med det gröna från salladslöken.

Anteckning

Har du tid är det gott att låta kycklingen marinera i woksåsen under dagen i kylen.