ViktVäktarna - Lammgryta med potatis och haricots verts

Lammgryta med potatis och haricots verts

6
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna mustiga lammgryta är en perfekt rätt för kalla kvällar!

Ingredienser

Lammkött

450 g, grytbitar

Färskpotatis

800 g

Haricots verts

300 g

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Timjan

1 tsk, torkad

Rosmarin

1 tsk, torkad

Lagerblad

2 st

Instruktioner

  1. Dela ev. köttet i mindre bitar. Halvera potatis. Skär haricots verts i mindre bitar.
  2. Värm olja i en ugnssäker gryta. Salta och peppra köttet och stek tills det fått färg. Blanda ner potatis, krossade tomater, vatten, buljongtärning, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt koka upp och sedan sjuda ca 1 timme.
  3. Blanda ner haricots verts och låt sjuda ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Blanda ner skalade edamamebönor på slutet för en ännu matigare gryta. Det är också gott att servera lite surdegsbröd till grytan.