ViktVäktarna - Lammsoppa

Lammsoppa

4
Points®
Total tid
1 tim 55 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En god lammsoppa med palsternacka, morot och örter. Dessutom med helt korn som gör den lite matigare och ännu godare!

Ingredienser

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Lammstek (fett bortskuret)

500 g

Olivolja

1 msk

Rosmarin

3 stjälk(ar)

Timjan

2 msk, hackad

Lagerblad

2 st

Vatten

2 liter

Köttbuljongtärning

2 st

Korn, hel (100% fullkorn)

90 g

Bladpersilja

1 dl, hackad

Instruktioner

  1. Skiva palsternacka, morot, lök och purjolök i grova bitar. Strimla köttet och krydda med salt och peppar.
  2. Värm hälften av oljan i en gryta och bryn köttet i omgångar. Lägg köttet åt sidan och stek grönsakerna ca 10 minuter. Blanda ner örter, lagerblad, vatten, buljongtärningar, korn och kött. Låt det koka upp och sedan sjuda, under lock, ca 50 minuter.
  3. Plocka upp lagerblad och rosmarin, smaka av med salt och peppar och blanda ner persilja.

Anteckning

Receptet är till 8 portioner. Frys in det som inte äts upp i matlådor eller fryspåsar, håller fint upp till 3 månader.