Foto av Lammstek provencale från WW ViktVäktarna

Lammstek provencale

10
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig stek med kryddor från Provance. Den tar lite tid, men är enkel att laga och åh så gott!

Ingredienser

Lammstek (fett bortskuret)

1500 g

Potatis

2000 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Persilja

1 knippe(n), färsk

Hönsbuljong

3 dl

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor tunt. Bred ut dem i en smord långpanna. Strö över hackad vitlök, salt, peppar och hackad persilja. Lägg lammsteken mitt på och häll över buljongen som knappt ska täcka potatisen. Ställ in i ugn 175° i ca 1,5 tim. Använd stektermometer (ca 72°). Steken behöver inte ösas. Ta ut och lägg steken i foliepapper, låt den vila en stund. Skiva den och servera med potatis och grönsaker. Garnera med rosmarin.