ViktVäktarna - Lasagne med ratatouille och salladsost

Lasagne med ratatouille och salladsost

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En suveränt god lasagne med ratatouille och en béchamelsås med salladsost i. Passar lika bra som vardagsrätt som till helgen.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

3 msk

Basilika

1 msk, torkad

Oregano

1 msk, torkad

Tomater, hela konserverade

2 förp

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

3 msk

Matlagningsvin, vitt

3 dl

Mjölk 0,5%

3 dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Instruktioner

  1. Skala och tärna lök och vitlök. Dela paprika, aubergine och zucchini i mindre delar.
  2. Hetta upp en gryta med olja och fräs lök och vitlök. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ett tag. tillsätt de andra grönsakerna, basilika och oregano. Låt fräsa med någon min och häll sedan på tomaterna. Låt puttra på låg värme under lock ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Smält margarin i en kastrull och blanda ner mjöl, låt fräsa någon min. Vispa i matlagningsvin, lite i taget, och sedan mjölk. Salta, peppra och låt puttra några min. Smula i salladsost.
  5. Lägg ihop lasagnen i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ratatouille och sås.
  6. Sätt in i ugn ca 20 minuter.