Lax carbonara

Lax carbonara

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig familjefavorit som snabbt svängs ihop en kväll när tiden är knapp. Bacon och lax steks ihop med vitlök och blandas sedan ihop med ägg, matlagningsbas och pasta. Kalaset toppas med nymalen svartpeppar, persilja och parmesan. Lika gott som enkelt!

Ingredienser

Bacon

2 skiva(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lax

300 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Ägg

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Bladpersilja

3 msk, hackad

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Skiva bacon och stek i en djup panna utan fett på hög värme tills den fått färg. Lägg över bacon på en tallrik, sänk värmen på plattan och stek laxen tills den är så genomstekt du vill ha den.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara 1 dl kokvatten.
  3. Dela laxen i lite mindre bitar och blanda ner bacon och finhackad vitlök. Låt steka ihop under omrörning ca 30 sekunder.
  4. Vispa upp ägg och matlagningsbas och vänd ner i pannan tillsammans med avrunnen pasta och kokvatten, ta från värmen. Blanda ihop tills du har en krämig och varm pasta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med persilja och parmesan.