Foto av Lax- och skaldjursgryta från WW ViktVäktarna

Lax- och skaldjursgryta

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God och snabblagad gryta med massor av nyttigheter och fin att se på.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lax

400 g

Purjolök

1 bit(ar)

Schalottenlök

1 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

100 g

Fänkål

1 bit(ar)

Rapsolja

2 tsk

Curry

2 tsk, 1-2 tsk

Hummerfond

1 msk

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Skalade räkor

2 dl

Dill

1 msk

Sockerärter

2 dl

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär lök och grönsaker i tärningar. Fräs dem i olja utan att de tar färg. Pudra över curryn och rör om. Häll på fond, vatten och grädde låt det puttra ca 5 min. Dela laxen i mindre bitar och puttra ytterligare 5 min. och vänd ner räkor och dill. Servera med ris och sockerärtor.