[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Lax i ugn med lime- och cashewtäcke från WW ViktVäktarna

Lax i ugn med lime- och cashewtäcke

7 - 18
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du tittar på ett av våra mest uppskattade recept och du blir förmodligen inte förvånad över det? Den här laxrätten är nämligen både enkel och smakar underbart gott. Vi snackar om en laxbit toppad med limezest, sweet chili och cashewnötter serverad med sugar snaps, potatis och en fräsch lime- och honungssås. Inte konstigt att denna rätt går hem hos de flesta!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Cashewnötter

20 g

Rapsolja

2 msk

Sweet chilisås

4 msk

Lime

2 st

Sugar snaps

250 g

Fraiche 5%

2 dl

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
  4. Hacka nötter, blanda med olja, sweet chili och rivet limeskal. Bre det över laxen. Tillaga i ugn 10-12 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda fraiche med rivet limeskal och lite pressad lime och honung. Smaka av med lite salt och ev. chili flakes.
  6. Servera laxen med potatis, limesås och sugar snaps.