ViktVäktarna - Lax Stroganoff med tagliatelle

Lax Stroganoff med tagliatelle

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om en Stroganoff kan ha både biff, korv och halloumi som förnamn, tycker vi att det inte är mer än rätt att den även får en fiskvariant. Så säg hej till Lax Stroganoff! Den är riktigt god och serveras gärna med någon typ av pasta, men är inte kräsen så exempelvis ris eller havreris funkar också fint.

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lax

500 g

Rapsolja

2 tsk

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g, tagliatelle

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

2 dl

Senap (dijon)

2 tsk

Socker

1 tsk

Dragon

1 msk

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla purjo och morötter. Tärna lax.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm olja i en djup panna och stek lök och morötter en stund. Pressa ner vitlök och blanda ner paprikapulver och tomatpuré, låt steka med hastigt. Blanda ner krossade tomater, fraiche, lax, senap och socker, låt sjuda några minuter.
  4. Blanda ner dragon och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan och toppa med hackad gräslök.