Foto av Laxfjäril med grapefrukt och krassesås från WW ViktVäktarna

Laxfjäril med grapefrukt och krassesås

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker rätt med något oväntade smakkombinationer blir garanterat en sensation. Laxen tillsammans med grapefrukt är verkligen en fullträff!

Ingredienser

Lax

500 g, 4 st, fjärilsstyckade

Grapefrukt

1 st, stor

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Krasse

2 msk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Skär ut skinnfria klyftor av grapefrukten. Skär potatisen i klyftor coh lägg dem i en långpanna, ringla över olja, rör om och sätt in i ugn 200° ca 30 minuter. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Salta och lägg i laxfjärilarna, stek dem lätt ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp laxen på heta tallrikar/uppläggningsfat. Häll bort stekfettet ur pannan. Tillsätt grädde och fraiche i pannan och smula i grönsaksbuljongtärningen. Koka upp under vispning. Lägg i klippt kryddkrasse. Garnera fisken med grapefrukt och servera med klyftpotatis, sås och sallad.