Foto av Laxsida med midsommarrubb från WW ViktVäktarna

Laxsida med midsommarrubb

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Enkelt att göra till många och god att servera både varm och kall! Laxen får god smak av den kryddiga rubben. Välj själv vad du vill servera till. Kanske en god potatissallad?

Ingredienser

Fänkålsfrön

1 msk

Senapsfrön

1 msk

Farinsocker

1 msk

Salt

1 msk

Svartpeppar

1½ tsk, nymalen

Lax

1 kg, laxsida med skinn

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120°.
  2. Mortla fänkålsfrön och senapsfrön till ett pulver. Tillsätt farinsocker, salt och nymald svartpeppar. Mortla ihop allt.
  3. Torka av laxsidan och lägg den med skinnsidan nedåt på dubbelvikt folie. Klappa in kryddblandningen och baka i mitten av ugnen tills laxen har en innertemperatur på 54° i den tjockaste delen. Servera varm eller kall.

Anteckning

Byt ut kryddorna mot finhackad rosmarin och timjan så har du en helt ny rätt.