Limekyckling med paprikabulgur - ViktVäktarna

Limekyckling med paprikabulgur

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Enkel kycklingrätt med en fantastiskt frisk smak av lime. Att den går så snabbt att sno ihop efter marineringen är ett stort plus i kanten!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lime

2 st

Bulgur, okokt

2½ dl

Paprika

1 st

Rapsolja

2 tsk

Oregano

½ kruka(or)

Crema di balsamico

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg kyckling i en påse. Riv ner skal och pressa ner saft från lime, låt marinera 20 min.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Tärna paprika och blanda ner tillsammans med oregano. Salta och peppra.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera kyckling med bulgur och crema di balsamico.

Anteckning

Koka bulgur med en grönsaksbuljongtärning om du vill ha mer smak.