[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Linssallad med chèvre och rostade rödbetor från WW ViktVäktarna

Linssallad med chèvre och rostade rödbetor

10 - 13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ljumna rödbetor tillsammans med linser, krämig chèvre och knaprig mandel - en ljuvlig smakkombination!

Ingredienser

Rödbetor, färska

6 st

Olivolja

2 tsk

Torra belugalinser

2 dl

Mandel

40 st

Ruccola

140 g

Getost (chèvre)

150 g

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skala och klyfta betor. Blanda med olivolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen tills de är mjuka.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandel i en torr panna.
  4. Fördela ruccola i fyra skålar. Fyll på med linser, rödbetor, mandel och smulad chèvre.
  5. Vispa ihop olja, vinäger, senap, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar och ringla över salladen.