Foto av Ljummen couscoussallad med kyckling från WW ViktVäktarna

Ljummen couscoussallad med kyckling

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lättlagad varm sallad med kyckling och couscous med smak av ingefära, citron och koriander. Serveras med en fräsch yoghurtsås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Gurkmeja

1 tsk

Ingefära

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Couscous, okokt

2 dl

Vatten

2½ dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Salladslök

2 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Citron

1 st

Russin

1 msk

Koriander

4 msk, färsk

Pinjenötter

1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Mynta

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Krydda kycklingen med gurkmeja och ingefära. Stek filéerna i margarin och låt sedan vila i ca 5 min innan den skivas tunt.
  2. Tillaga couscous i vatten med buljongtärning och pressad vitlök i. Lägg sedan över det i en skål.
  3. Skiva salladslöken tunt och stek den i margarin under omrörning i ca 2 min. Rör ner den i couscousen.
  4. Tillsätt 1 tsk rivet citronskal, 2 msk citronsaft, russin, koriander, rostade pinjenötter och kyckling.
  5. Blanda yoghurt och mynta till en sås och servera till salladen.