Foto av Lövbiff med basilikaost från WW ViktVäktarna

Lövbiff med basilikaost

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Lövbiff med härlig fyllning av färskost, basilika och vitlök. Serveras med potatis, sås, haricots verts och coctailtomater.

Ingredienser

Potatis

400 g

Lövbiff

250 g

Färskost 11%

4 msk

Basilika

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vatten

1 dl

Kalvfond

1 msk

Schalottenlök

½ st

Senap (dijon)

3 tsk, 2-3 tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Haricots verts

2 dl

Cocktailtomater

8 st

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Blanda osten med basilika och vitlök. Banka ut biffarna, krydda med salt och peppar. Bred osten på dem och rulla ihop, fäst med tandpetare. Bryn dem runt om i margarin. Häll på vatten och fond, låt dem puttra klara. Tillaga såsen; Skala och hacka löken lägg i en kastrull tillsammans med senap, vinäger och grädde. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med pressad potatis, sås, haricots verts och halverade tomater.