Foto av Macka med kyckling och svamp från WW ViktVäktarna

Macka med kyckling och svamp

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rågbröd med stekt kyckling, frästa champinjoner och vitlöks- och basilikayoghurt. Matigt och gott!

Ingredienser

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Champinjoner

200 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kyckling grillad utan skinn

300 g, vikt avser ätlig del

Färskost 11%

125 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2

Basilika

3 msk, färsk, hackad

Sallad

1 dl

Paprika

1 st

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skiva svampen och bryn i margarin, tillsätt tärnad kyckling, krydda med salt och peppar. Blanda samman färskost, matlagningsyoghurt, pressad vitlök och basilika. Bred det på brödet. Lägg på sallad. Fördela svamp och kyckling på skivorna. Lägg på strimlad paprika och garnera med persilja.