Foto av Mangoglacerade kycklingspett från WW ViktVäktarna

Mangoglacerade kycklingspett

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling, mango- och äpplespett med en mangoglaze. Är det grillväder blir de underbart goda att slänga på grillen!

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Mango

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mango chutney

3 msk

Ruccola

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kyckling, äpple och mango i bitar.
  3. Stek kycklingbitarna i margarin och krydda. Tillsätt äpple och mango, stek ytterligare 1-2 minuter. Rör i mango chutney. Varva kyckling, mango och äpple på blötlagda träspett och lägg i en ugnsform. Häll skyn över och efterstek i ugn 175° ca 5 minuter.
  4. Mixa ruccola med yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera spetten med bulgur, sås och sallad.