Foto av Marinerad kalkon från WW ViktVäktarna

Marinerad kalkon

8
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Kalkonkött är helt underbart att marinera. Det blir smakrikt och saftigt! Förbered dagen innan så har du en ljuvlig kalkonmiddag att bjuda vännerna på.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

800 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Salt

2 msk

Svartpeppar

1 tsk

Vatten

5 dl

Lök

½ st, gul/gula

Persilja

1 msk, hackad

Örtkryddor

1 msk

Potatis

600 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

3 dl

Lök

1 st, röd/röda

Oliver i saltlag

20 liten(t)/små, svarta

Olivolja

2 msk

Vitvinsvinäger

2 msk

Grönsaksbuljong

½ msk

Senap

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda vatten, 1 1/2 msk salt, klyftad gul lök, 1 tsk krossade svartpepparkorn, persilja och örter (tex timjan, oregano, basilika). Koka upp och låt kallna. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn hastigt runtom i margarin och lägg i smord ugnssäker form. Stek i 200 grader ca 45 min beroende på storlek. Häll marinaden över det varma kalkonköttet och ställ det kallt. Lägg steken med marinaden i dubbla plastpåsar när den svalnat, gärna över natten. Vänd då och då i kyl. Skär i tunna skivor vid servering. Skala potatis och rotfrukter. Skiva potatis, skär morötter i stavar, kålrot i tärningar och palsternackor i mindre bitar. Koka potatisen för sig och rotfrukterna för sig, knappt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Varva potatis och rotfrukter i en bunke. Blanda samman olja, 2 msk vatten, vinäger, buljong, senap, salt och peppar. Häll över rotfrukterna medan de ännu är varma. Blanda ner sockerärter, rödlök i klyftor och oliver. Mal rikligt med svartpeppar över.