ViktVäktarna - Marockansk vegetarisk tagine

Marockansk vegetarisk tagine

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tagine är namnet på en slags lergryta som används flitigt i hela norra Afrika. I den tillagas alla möjliga smarriga grytor. Här är ett smarrigt recept på en vegetariskt gryta med massa godsaker som sötpotatis, zucchini, kikätror, aprikoser och massa mer!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Sötpotatis okokt

1 liten(t)/små, à 100 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

½ msk, färskriven

Olivolja

1 msk

Kikärter, konserv

2 dl

Aprikoser, torkade

8 st

Katrinplommon

8 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Kanelstång

2 st

Vatten

½ liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Koriander

½ kruka(or)

Mynta

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och klyfta lök, skala och skär sötpotatis och morot i grova bitar, skär zucchini grovt, finhacka chili och riv ingefära.
  2. Bryn löken i olivoljan i en kastrull i 10 minuter. Tillsätt resterande grönsaker, chili, ingefära, sköljda och avrunna kikärtor, aprikoser, katrinplommon, pressad vitlök och kanelstänger. Fräs 5 minuter på medelhög värme. Salta och peppra.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna, låt det koka upp och sen puttra 20 minuter under lock tills alla grönsaker mjuknat. Häll upp i en skål, toppa med grovhackad koriander och mynta och servera.

Anteckning

Servera med ris och en god sallad.