ViktVäktarna - Matig tonfisksallad med kaprisdressing

Matig tonfisksallad med kaprisdressing

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig tonfisksallad med rostad potatis och brysselkål, edamamebönor, ägg och så klart tonfisk. Dessutom en smarrig fil- och kaprisdressing och hyvlad parmesan.

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, silverlök

Brysselkål

250 g

Potatis

500 g

Rapsolja

1 msk

Edamamebönor

150 g

Ägg

4 st

Fil, lättfil 0,5%

1½ dl

Kapris

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Senap (dijon)

1 msk

Spenat, färsk

100 g

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Bladpersilja

1 knippe(n)

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök tunt och lägg i iskallt vatten.
  3. Ansa brysselkålen. Halvera och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dela potatisen i mindre bitar och lägg på plåten. Blanda med olja, salt och peppar och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Efter 15 minuter, blanda ner edamamebönorna.
  4. Löskoka äggen.
  5. Blanda fil med finhackad kapris, pressad vitlök och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp spenat på ett stort fat. Fördela ut avrunnen tonfisk, potatis, brysselkål, bönor och avrunnen lök. Ringla över dressingen.
  7. Toppa med persilja och hyvlad parmesan.