Foto av Matjessill med ört- och löjromsås från WW ViktVäktarna

Matjessill med ört- och löjromsås

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Matjessill i hemmagjord sås med löjrom, dill och gräslök. Serveras med potatis. Enkelt och gott!

Ingredienser

Matjessill konserv

4 filé(er), ca 200 g

Potatis

8 st, färsk

Dill

½ knippe(n)

Gräslök

1 msk, hackad

Majonnäs, lätt 30%

1 dl

Fil, lättfil 0,5%

1 dl

Lök

¼ st, röd/röda

Löjrom

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg upp matjessill på ett fat. Koka potatisen tillsammans med salt och rikligt med dill. Blanda samman majonnäs och fil, rör ner hackad rödlök och löjrom. Garnera med hackad gräslök.