ViktVäktarna - Mexikanska bönwraps

Mexikanska bönwraps

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fullkornstortillas fyllda med en smarrig bönröra, grönsaker, ost och sallad. Kanske det bästa sättet att äta bönor på?

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, silverlök

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomat

3 st

Rapsolja

2 tsk

Chili flakes

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, blandade bönor

Tortillabröd, fullkorn

4 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 5%

4 msk

Sallad

4 dl

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Skiva lök, finhacka vitlök och tärna tomat.
  2. Värm olja i en panna och stek löken någon minut. Blanda ner vitlök och den fräsa med en kort stund. Blanda ner chili flakes, tomater och vinäger och låt sjuda under lock ca 5 minuter.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och låt sjuda utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll tortillas med bönröran, en klick fraiche, sallad och ost.

Anteckning

Silverlöken är en ganska bortglömd goding som vi vill slå ett slag för! Den är väldigt mild och passar därför om man har ont om tid och inte hinner steka bort den skarpa smaken från gul lök. Den är, av samma anledning, också fantastiskt god rå i exempelvis sallader.