Foto av Morots- och harissahummus från WW ViktVäktarna

Morots- och harissahummus

6
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hummus är en kikärtsröra, vanlig i Mellanöstern, som passar till mer än du tror. Ha det på mackan, i en bakad potatis, i en matig sallad eller blanda ner den i varm pasta. Denna hummusen har vi smaksatt med söta morötter, syrlig citron och kryddig harissa - en helt ljuvlig kombination!

Ingredienser

Morot

2 st, stora

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Citron

1 st

Vitlök

3 klyfta(or)

Salt

1 tsk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Tahini

¾ dl

Spiskummin

¼ tsk

Harissapasta

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka morötter i vatten med buljongtärning.
  2. Lägg i en mixer tillsammans med pressad citron, pressad vitlök, salt, sköljda och avrunna kikärter, tahini, spiskummin och harissa. Spä med vatten till önskad konsistens.