Foto av Morots- och kanelmuffins från WW ViktVäktarna

Morots- och kanelmuffins

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Medel
Som morotskaka i muffinsform. Luftiga och smakrika muffins som går snabbt att svänga ihop om du får oväntat besök.

Ingredienser

Ägg

2 st

Socker

2 dl

Margarin flytande 80%

½ dl

Morot

1 st, ca 1 dl riven

Fil, mellanfil 1,5%

1½ dl

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

1½ tsk

Kanel

1 tsk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa samman ägg och socker.
  3. Tillsätt margarin och fil.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen och rör ner i smeten.
  5. Blanda ner finriven morot.
  6. Häll smeten i 15 muffinsformar. Grädda ca 10 minuter.
  7. Blanda florsocker och resterande kanel. Strö över när muffinsen svalnat.